§ 3 db Csirkemell filé (kockára vágva)
§ 4 gerezd Fokhagyma (összezúzva)
§ 10 dkg trapista sajt reszelve)
§ 1 boci tömlős sajt
§ 6 szelet főtt császár szalonnakettévágva)
§ 10 dkg füstölt kolbász apróra vágva
§ 6 szelet pulykamell sonka
§ 6 evk tejföl
§ 3 db tojás (felverve)
§ 2 ek vaj
§ 1 tk bors
§ 1 tk só
1. Az őzgerinc forma tepsit kivajazzuk, és kibéleljük a pulykamell sonkával és széleit a kettévágott császár szalonna szeletekkel.
2. Egy tálban összekeverjük a csirkemell kockákat a tejföllel , a reszelt sajttal, a zúzott fokhagymával,a füstölt kolbász darabokkal rányomjuk a tömlős sajtot és megborsozzuk megsózzuk . Hozzáadjuk a 3 felvert tojást, alaposan elkeverjük, és a masszát az előkészített tepsibe kanalazzuk.
3. Előmelegített, 175 fokos sütőben 1 órát sütjük. Ha azt szeretnénk, hogy az alul lévő része is megpiruljon, akkor egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre szedjük ki a tepsiből a megsült finomságot az aljával felfelé, és így tegyük vissza a sütőbe néhány percre . Bármilyen köret jól illik hozzá. Én rízzsel tálaltam .
4. Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.