80 dkg csirkemell
40 dkg szeletel bacon
20 dkg reszelt sajt
2 tojás
1 nagy csokor petrezselyemzöld
4-5 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 kávéskanál só
bors
A forma kikenéslhez:
margarin
zsemlyemorzsa
A csirkemellet felkockázzuk.
A sajtot, tojást, apróra vágott petrezselyemzöldet, tejfölt, lisztet, sót, borsot összekeverjük, majd hozzáadjuk a csirkemellkockákat.
Egy nagyobb formájú őzgerincet margarinnal kikenünk, meghintjük zsemlyemorzsával, majd belefektetjük a baconszeleteket úgy, hogy kissé fedésben legyenek, a szélei mindkét oldalon lelógjanak.
Ügyeljünk arra, hogy a forma két végére is kerüljön a baconszeletekből.
Belehalmozzuk a húsos masszát, elegyengetjük, majd a lelógó bacontszeleteket ráhajtjuk.
Előmelegített sütőben 170 fokon 40 percig sütjük, majd egy tepsire kiborítjuk a roládot.
Vigyázzunk arra, meg ne égessük a kezünket és visszatesszük addig a sütőbe, míg a domború fele is megpirul.
Hidegen és melegen is finom, de ügyeljünk arra, hogy tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, hogy szépen tudjuk szeletelni.
Én most medvehagymás rizzsel tálaltam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.