· 2db dundi csirkemell filé kb 60 dkg
· 1 csokor újhagyma szárával együtt
· 3-4 gerezd fokhagyma
· 1 közepes fej vöröshagyma
· 2 dl tejszín
· fél dl vörösbor
· 1 evőkanál liszt
· kb. 2 evőkanál olaj
· 1 tk só
· 1 kk őrölt bors
· 1 kk piros paprika
A csirkehúst felkockázom, a kétféle hagymát karikákra vágom ,fokhagymát apróra . Az olajon megpirítom a húst és amikor kész van kiveszem az edényből ,letakarom ne száradjon ki .Ebben a szaftban megdinsztelem a hagymákat megszórom a liszttel, majd hozzáöntöm a tejszínt, sózom, borsozom,a pici piros paprikával megszórom ,beleöntöm a vörösbort és még egyszer felforralom. Majd ebbe a tejszínes hagymás mártásba visszarakom a csirkét .Végezetül ezt jól összefőzöm . Rizzsel és az újhagyma apróra vágott szárával megszórva tálalom.
Istenien finom ,nem kell félni hogy a vörösbor elrontja ,inkább pikánsá teszi .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.