1 db közepes konyhakész csirke
2 db paradicsom
2 db paprika
2 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 csapott evőkanál pirospaprika
2 evőkanál finom liszt
só
étolaj vagy zsír
Előkészítés:A csirkét gondosan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.
Elkészítés:A zsiradékon megdinszteljük a hagymát.Az edényt lehúzzuk a tűzről,elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.Visszatesszük a tűzhelyre,beletesszük a csirkedarabokat,paprikát,paradicsomot.Sózzuk és rövid lében puhára pároljuk a csirkét.Ha megpuhult szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirke darabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.Kiforraljuk és visszatesszük bele a húst.Galuskával vagy főtt tésztával /szarvacska,orsó tészta /tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.