nagyon finom
Hozzávalók:
50 dkg csirkecomb csirkemell vegyesen
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 TV paprika
1 paradicsom
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
Só, bors, pirospaprika
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát megfuttatjuk forró olajon. Majd húzzuk le a tűzről és szórjuk meg piros paprikával. Keverjük el és öntsünk rá 2 dl vizet. Tegyük vissza a tűzre, majd adjuk hozzá a félbevágott csirkehúst . Forgassuk át, szórjunk rá sót és borsot. Majd engedjük fel vízzel addig, hogy ellepje. Adjuk hozzá a cikkekre vágott paradicsomot és a felkarikázott paprikát. Fedő alatt pároljuk körülbelül 30 percig, közepes lángon .Amikor megfőtt a tejfölt keverjük el a liszttel és a fazékból vett kevés lével. Folyamatos keverés mellett csurgassuk bele a fazékba. Forraljuk még egyszer fel, hogy elvegyük a liszt ízt és galuskával vagy tésztával forrón tálaljuk.
Én nagyon szeretem ,nem utolsó sorban a Csirkepaprikás az egyik régi kedvenc
Magyar ételünk .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.