Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Csirkepörkölt másképp

felvitel dátuma: 2013-07-28 18:49:40       mai nézettség: 1       nézettség: 2126
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 egész csirke (kb. 2,5 kg)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 1 ek ketchup
  • bors
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • vegeta vagy delikát
  • 2 kis merőkanál kókuszolaj (0, 75 dl!)
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 3 dl víz

Nokedlihez:

  • 1 kg liszt
  • 8 db tojás
  • 2 ek
  • 6, 5 dl víz
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát megpucoljuk és a TurbóAprítóban apróra vágjuk.

Beletesszük a kókuszzsírt a 6 l-es UltraPlusz Edénybe, hozzáadjuk a hagymát , a fűszereket. Jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet, és azzal is elkeverjük.

A csirkét megmossuk, és a Tupperware Húsollóval feldaraboljuk.

A csirkedarabokat az edénybe tesszük, átforgatjuk a fűszeres lében.

Lefedjük az edényt a tetejével, és 180 fokra állított sütőbe tesszük.

Magára hagyjuk és szépen „sül” a pörköltünk.

50 perc múlva, megnézzük, hogy a húsok megpuhultak-e, és elzárjuk a sütőt.

Elkészült a sütőben sült csirkepörköltünk.

Galuskával kínáljuk, amit a következőképpen készítünk el:

Először is a 7, 5 l-es Mesterszakács Füles főzőedénybe teszünk fel vizet forrni. Amikor forr a víz, teszünk bele 1, 5 ek sót és kb. ½ dl olajat.

Közben a nokedli tésztánkat már össze is kevertük a Konyhaművész Pro Tálban (vagy amelyik éppen a kezünk ügyében van), a Mesterfogás Keverőnkkel.

Amikor a víz forr, az edényre tesszük a Kerek Konyhaművész Nokedli Szaggatót, és a tésztát 3-szoprra kiszaggatjuk a forró vízbe.

Akkor kész a főzés, amikor a víz újra forr és feljön a nokli a víz tetejére. Tovább nem kell főzni, mert akkor ragacsos lesz.

Hidegvízbe kiszedjük, de csak egy pillanatra. Erre legalkalmasabb az Új Hullám 4 l-es tálunk, amihez van egy szűrőbetét. Így csak ki kell emelni a szűrőbetéttel a noklit, lecsepegtetni és mehet is a 6 l-es Kristály Tálunkba.

Miután minden nokedli a tálban van, forrósítunk egy kevés kókuszolajt és meglocsoljuk vele a nokedlit. Összekeverjük, és már tálalhatjuk is az ebédet.

Nyár lévén, jól lehűtött kovászos uborkát adunk mellé.
Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.