Nokedlihez:
A hagymát, fokhagymát megpucoljuk és a TurbóAprítóban jó apróra vágjuk.
Beletesszük a kókuszzsírt a 6 l-es UltraPlusz Edénybe, hozzáadjuk a hagymát , a fűszereket. Jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet, és azzal is elkeverjük.
A csirkét megmossuk, és a Tupperware Húsollóval feldaraboljuk.
A csirkedarabokat az edénybe tesszük, átforgatjuk a fűszeres lében.
Lefedjük az edényt a tetejével, és 180 fokra állított sütőbe tesszük.
Magára hagyjuk és szépen „sül” a pörköltünk.
50 perc múlva, megnézzük, hogy a húsok megpuhultak-e, és elzárjuk a sütőt.
Elkészült a sütőben sült csirkepörköltünk.
Galuskával kínáljuk, amit a következőképpen készítünk el:
Először is a 7, 5 l-es Mesterszakács Füles főzőedénybe teszünk fel vizet forrni. Amikor forr a víz, teszünk bele 1, 5 ek sót és kb. ½ dl olajat.
Közben a nokedli tésztánkat már össze is kevertük a Konyhaművész Pro Tálban (vagy amelyik éppen a kezünk ügyében van), a Mesterfogás Keverőnkkel.
Amikor a víz forr, az edényre tesszük a Kerek Konyhaművész Nokedli Szaggatót, és a tésztát 3-szoprra kiszaggatjuk a forró vízbe.
Akkor kész a főzés, amikor a víz újra forr és feljön a nokli a víz tetejére. Tovább nem kell főzni, mert akkor ragacsos lesz.
Hidegvízbe kiszedjük, de csak egy pillanatra. Erre legalkalmasabb az Új Hullám 4 l-es tálunk, amihez van egy szűrőbetét. Így csak ki kell emelni a szűrőbetéttel a noklit, lecsepegtetni és mehet is a 6 l-es Kristály Tálunkba.
Miután minden nokedli a tálban van, forrósítunk egy kevés kókuszolajt és meglocsoljuk vele a nokedlit. Összekeverjük, és már tálalhatjuk is az ebédet.
Nyár lévén, jól lehűtött kovászos uborkát adunk mellé.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.