50 dkg csirkemell filé
só, bors
1 dl olaj
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor újhagyma
1 sárga paprika
3-4 paradicsom
1 sárgarépa
20 dkg zöldborsó
kukorica mirelit vagy konzerv
füstös fűszer paprika
erős pista
1 tk majoranna
petrezselyem zöld .
A húst megmossuk, leszárogatjuk, vékony csíkokra vágjuk, majd sóval, borssal és az olajjal jól összeforgatjuk. Letakarva hűtőszekrényben 1 órát érleljük. Közben a többi hozzávalót előkészítjük. Az újhagymát vékony karikákra,a vörös hagymát fokhagymát felaprítva a paprikát,paradicsomot és a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. Ha a borsó kukorica fagyos akkor megfőzzük .
Egy mélyebb serpenyőt fölforrósítunk,a hagymát fokhagymát dinszteljük a csirkét rádobjuk, kevergetve megpirítjuk, Rárakjuk a többi zöldséget ,amire a csirke megpárolódik a többi hozzávaló is .Közben ízesítjük a fűszerekkel .Ha teljesen elfő a leve pici vízzel pótoljuk .
Amikor teljesen kész friss petrezselyem zölddel tálaljuk.
Bakonyi krumpli gombóccal tálaltam
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.