4 db csirkecomb ketté vágva(készülhet más "alkatrészből is)
1 ek. pirospaprika
4 dl tejföl
1 tk. ételízesítő
10 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
1 fej lila hagyma
kevés liszt
só
A combokat besózzuk. A lisztben elkeverjük a pirospaprikát, és ebbe a keverékbe beleforgatjuk a combokat. Tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk a darabokat. A hagymát megtisztítjuk, és fél karikákra vágva a csirke tetejére szórjuk. A tejfölt elkeverjük a reszelt sajttal, az összezúzott fokhagyma gerezdekkel, és az ételízesítővel majd a keveréket ráöntjük a hagymás csirkére. Kevés vizet öntünk alá, fóliával letakarjuk a tepsit és előmelegített sütőbe toljuk. Kb. egy jó háromnegyed óra kell a csirkének, hogy a húsa átpuhuljon. Persze ez attól is függ, hogy mekkora darabokkal dolgozunk. Ha a hús megpuhult, akkor fólia nélkül még pár percre visszatoljuk a forró sütőbe, hogy a teteje szépen megpirulhasson.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.