30 dkg rizs
30 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 közepes sárgarépa
1 szál fehér répa
15 dkg zöldborsó
1 dl száraz fehérbor
2 liter hús- vagy zöldségleves - kockából is jó
7 dkg vaj
2 evőkanálnyi oregánó
só, bors
olívaolaj
2 nyomat piros arany
A húst mossuk át alaposan, majd kockázzuk fel és sózzuk be, a zöldségeket is mossuk át és kockázzuk fel. Egy megfelelően nagy lábasban hevítsünk fel olíva olajat, és fonnyasszuk meg benne a kockákra vágott hagymát. Ha már szép üveges, adjuk hozzá a rizst, pirítsuk fehéredésig, majd öntsük fel a fehérborral. Amint a borból kifőtt az alkohol nagyobb része, öntsük fel a rizst az alap lével, de csak annyira, hogy épp ellepje.
Kockázzuk bele a zöldségeket, majd figyeljünk arra, hogy mindig elegendő, de ne túl sok lében ússzon. A kockákra vágott húst egy alkalmas serpenyőben pirítsuk át alaposan, majd mielőtt levesszük a tűzről, nyomjuk rá a fokhagymát és a piros aranyat . Ha a rizs eléggé megpuhult, de még rágni kell, adjuk hozzá a borsót és a csirkét, fűszerezzük oregánóval, sóval és borssal, majd pár percig főzzük őket együtt. Amikor levennénk a tűzről, keverjük hozzá a vajat.
Friss salátával savanyúsággal tálalható
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.