Fincsi lehet!:))
1 pohár koles /nekem 3 dl/
pici olaj
ételízesíto
fél liter víz
maradék csirkeporkolt-hús és a szaftja
3 e.k. liszt, 3-4 dg vaj, 1,5 dl tej és a maradék porkoltszaft a besamellhez, ételízesíto,szerecsendió
5 dg reszelt sajt a tetejére
Az olajon megpirítjuk a kolest, felontjuk a vízzel, ételízesítovel ízesítjuk. Félpuhára fozzuk.
A csirkehúst kicsontozzuk, leborozzuk, kockákra vágjuk és eltávolítjuk a zsírt - a szaftról is.
Osszekeverjuk a kolessel.
A besamelhez a vajon megpirítjuk a lisztet, majd felontjuk a tej és a porkoltszaft keverékével, fozzuk, amíg besurusodik. Pici reszelt szerecsendióval és ételízesítovel ízesítjuk. Ráontjuk a húsos kolesre. Tehetunk belé még kukoricát, borsót, nekem most nem volt itthon.
Jénai tálba ontjuk és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Sutoben szép pirosra sutjuk, nekem ez kb. 25 perc volt.
Savanyúsággal de befottel is kínálhatjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.