80 kg karfiol
2 dl tejföl 6 dkg Trappista sajt
1 db tojás só, bors, szerecsendió ízlés szerint
2 dl tej
4 dkg margarin
2 pupos kanál liszt
2 ek. zsemlemorzsa
étolaj a jénai kikenéséhez
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben megfőzzük, majd megszűrjük.
A margarinon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a tejet, a tojássárgáját, tejfölt, és a sajt felét ( reszelve ).
Megfűszerezzük, majd a felvert tojás fehérjét hozzáadjuk.
A karfiolt étolajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett jénaiba tesszük, ráöntjük a mártást, és rászorjuk a sajt másik felét.
190 C fokon előmelegített sütőbe helyezzük, amig megnem pirul a teteje. sütés után 15 percet várjunk, hogy kihüljön, mert akkor könnyen szeletelhető.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.