Nagyon jó kis recept...
60 dkg spárga
10 dkg szeletelt tarja
2 dl tejföl
6 dkg Trappista sajt
1 db tojás
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
2 dl tej
4 dkg margarin
2 pupos kanál liszt
2 ek. zsemlemorzsa
étolaj a jénai kikenéséhez
A spárgát megmossuk, lehámozzuk és a fás végét levágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük, majd megszűrjük.
A margarinon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a tejet, a tojássárgáját, tejfölt, és a sajt felét ( reszelve ). Megfűszerezzük, majd a felvert tojás fehérjét hozzáadjuk.
A spárgát étolajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett jénaiba tesszük, majd egy réteg tarja szeletet, majd újra spárgát, ezután ráöntjük a mártást, és rászorjuk a sajt másik felét. 190 C fokon előmelegített sütőbe helyezzük, addig sütjük, amig megnem pirul a teteje. Sütés után legalább 15 percet várjunk amig kihül, és utána szeletelhető.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.