nagyon klasz
Hozzávalók
Fehér csoki 20dkg
Étcsoki tortabevonó 20dkg
4 evőkanál méz
20 dkg étcsokoládét gőz fölött felolvasztottam, közben 6 dkg mézet (kb. 2 evőkanál) belekevertem .Amikor a csoki és a méz elegye szépen elkeverődött ,levettem a gőzről és hagytam hűlni .Ahogy hűl egyre inkább kezd egy tömbbé válni .Ez kb 5-6 perc .Mikor kézmeleg kilehet venni egyben ha zsírosabb a csokoládé akkor kidobja a zsíradékot azt csepegtessük le.Tényleg olyan mint a gyúrma .Ha puha gyúrma állagot kaptunk tegyük egy zacskóba és hűtsük le kb egy órát .De a formázás elött egy két nappal is elkészíthető.
Ugyanígy készítettem el a fehér csokoládét is de az sokkal több zsíradékot dob ki magából ,viszont arra figyeljünk minden zsíradéktól ne fosszuk meg mert a nyújtás során törékennyé válhat.
Felhasználás elött hagyjuk kicsit szobahőmérsékleten ,,könnyen nyújtható vágható lesz.,kicsit meglágyul .
Mindkettőt zsírpapíron két papír között nyújtottam ki és 2,5x2,5 cm kockákra vágva használtam fel sakktábla mintához a süteményre .Bármilyen torta ,sütemény díszitéséhez ajánlatos és finom.
Ajánlom mindenkinek hogy próbálja ki .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.