A tojásokatkettéválasztjuk, és a fehérjéketegycsipetsóvalberakjuk a hűtőbe.
A sárgákat a forróvízzelés a porcukorrallegalább 5 percighabosrakeverjük. A lisztbekeverjük a sütőport, beleszitáljuk a sárgához, ésjólösszekeverjük.
Egy 26 cm-estortaformátsütőpapírralkibélelünk, és a sütőtbegyújtjuk 175 fokra.
A fehérjéketkeményhabbá - szintetúróssá - keverjük, ésegynagylapátsegítségévelóvatosan a lisztesmasszábaforgatjuk, keverjük.
Beleöntjük a formába, elegyengetjük, ésberakjuk 10 percresülni, ezután 160 fokracsökkentjük a hőt, és 30 percigsütjük a tésztát.
Közben a tejjel, a porcukorral, a vaníliáscukorralés a pudinggalkeménypudingotfőzünk. Gőzfölöttmegolvasztjuk a csokikat, és a mégforrópudingbakeverjük. Hagyjuk a csokispudingotkihűlni.
Megnézzük 30 percután a tésztáthurkapálcával, és ha nemjó, akkormégvisszatesszük 10 percre.
Ha a krém kihűlt, akkor belekeverjük a margarint. Ha atorta is kihűlt, akkor keresztbe 3 felé vágjuk, megkenjük a krémmel, és lehet is díszíteni.
Gőz fölött a csokit felolvasztjuk, hozzáadjuk az étolajat, és a torta tetejét bevonjuk vele.
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó. Vegyenrésztfolyamatoshavidíjazáson. Ittkönnyenmegtanulfőzni.
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.