A diós piskótához a tojássárgájákat habosra keverem 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a dióval.
A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verem, és óvatosan belekeverem a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Kivajazott, lisztezett tortaformába öntöm a masszát, és 160 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütöm. Tűpróba!
A krémhez a pudingot felfőzöm a tejjel, még melegen hozzáadom a darabokra tört csokoládét, felolvadásig kavargatom, majd hozzáadom a vajat, a cukrot és jól kikeverem. Amikor teljesen kihűlt, habosra keverem.
A kihűlt tortalapot félbe vágom megkenem a krém felével, majd a tetejét és oldalát is megkenem, félbe vágott eper szeletekkel, vagy tejszínhabbal díszítem.