felvitel dátuma: 2014-04-14 12:47:34
mai nézettség: 2
nézettség: 3286
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
Piskótához:
6db tojás
12dkg cukor
12dkg liszt
1vaniliáscukor
Krémhez:
1cs vaniliás pudingpor
3dl tej
10-15dkg porcukor
15dkg vaj
3ek jó minőségű kakaó
Bevonáshoz:
Ét tortabevonó
1-2kanál étolaj
Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 15 perc
Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:
Sütőtelőmelegítjük kb.180 fokra.
A tojásoksárgáját a cukrokkalkikeverjük,a fehérjéthabbá verjük.A habból 3 kanálnyit a sárgájáhozforgatunk,éseztatöbbihabhozkeverjük óvatosan.A lisztetapránkéntadagolvabelekeverjük.
Egymásiksütőpapírtenyhénmeglisztezünk,éserrefordítjukrá a piskótánkat.Az aljáról lehúzzuk a sütőpapírt.A másik papír segítségével feltekerjük.Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejből,és a pudingporból sűrű krémet főzünk,kihűtjük.a vajat a cukorral és a kakaóporral kikeverjük,hozzáadjuk a pudingot,jól összedolgozzuk,és betöltjük a tekercsünket.Kicsi krémet hagyhatunk díszíteni.
A tortabevonót az olajjal felolvasztjuk,és behúzzuk vele a roládot.Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó. Vegyenrésztfolyamatoshavidíjazáson. Ittkönnyenmegtanulfőzni.
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.