A tésztához
1 dl tej
2 dkg élesztő
2 evőkanál kristálycukor
50 dkg finomliszt
20 dkg Rama
1 mokkáskanál só
2 db tojás
A nyújtáshoz
finomliszt
Töltelék
2 Tábla csokoládé
1 maréknyi kandírozott narancs
A lekenéshez
1 db tojás
1 csepp tej
1 kávésnanál cukor
A tetejére
porcukor vaníliás cukorral keverve
Elkészítés
A tejet meglangyosítjuk, majd az élesztőt belemorzsoljuk. Fél evőkanálnyi cukrot szórunk bele és letakarva, meleg helyen kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, a Ramával elmorzsoljuk. A maradék cukrot és sót rászórjuk, a közepét kimélyítjük. Ide kerül a tojás és a felfuttatott élesztő. Addig dagasztjuk, amíg egynemű, közepesen kemény, kelt tészta lesz belőle, mely elválik az edény falától.
Ezután 3 egyforma részre vágjuk és már dolgozhatunk is vele, mert annak ellenére, hogy élesztős tészta, nem kell keleszteni. Legfeljebb annyi ideig pihentessük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A tészta pihenése alatt a csokikat vízgőz felett felolvasztjuk.
Majd belekeverjük a maréknyi kandírozott narancsot .
A tésztát egyenként henger alakúra sodorjuk és kb. 40 centi hosszú és 25 centi széles lapot nyújtunk belőle.Majd egyforma háromszögekre vágjuk ,a szélesebb részre rakjuk a tölteléket és feltekerjük kifli alakba .
Egymás mellé helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire és a tetejét a tejes cukros tojással lekenjük.
Előmelegített 160 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, végül porcukros vaníliát szitálunk rá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.