Hozzávalók
8 evőkanál liszt
8 evőkanál porcukor
1/2 teáskanál sütőpor
8 tojás
8 evőkanál víz
Krém
5 dl hideg Hullala hab alap
25 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
4 dkg holland kakaópor
2 dkg vaj
15 dkg porcukor
Díszités
kevés csoki krém az olvasztottból
torta dara
Eper
Elkészítés
Egy egyszerű piskóta alappal kezdek. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd vajazzuk ki a tortaformánkat és vagy béleljük ki sütőpapírral. Keverjük össze a lisztet a sütőporral. Egy másik tálban válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját.
A fehérjét verjük kemény habbá, miközben hozzászitáljuk a porcukrot, majd tegyük bele a felvert sárgája részt és végül a lisztes keveréket és a vízet . Óvatosan dolgozzunk, laza mozdulatokkal. Öntsük egy tortaformába a tésztát és süssük 30 percig, vagy tűpróbáig.
A csokit vízgőz felett a vajjal kakaóval cukorral olvasztjuk fel.
A következő lépés a krém elkészítése. Verjük fel a habtejszínt, amit előzőleg lehűtöttünk majd keverjük hozzá az előzőleg megolvasztott vajjal ,kakaóval,cukorral kikevert csokoládét. Vegyük elő a kihűlt piskótánkat vágjuk 3 felé, majd töltsük meg a krém 3/4 részével , a többit pedig kenjük a tetejére és az oldalára. Díszíteni egyedileg bárkinek fantáziája szerint lehet .
Én egy keveset hagytam a felolvasztott csokiból a tetejére ,amit rácsorgattam ,majd az oldalát beszórtam csokis torta darával és eper szeletekkel díszitettem.
Kedves párom születésnapjára készült.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.