Hozzávalók a tésztához:
15 dkg étcsokoládé,
12 dkg liszt,
3 dkg kakaópor,
1 teáskanál sütőpor,
csipet só,
8 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
1 db tojás,
2 evőkanál tej.
A tészta beforgatásához: 5 dkg kristálycukor, 5 dkg porcukor.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, visszahűtjük. Addig a lisztet, kakaóport, sütőport és a csipet sót összekeverjük. A vajat a porcukorral, majd az egész tojással habosra keverjük. Ezután fakanállal beledolgozzuk az olvasztott csokit és a lisztes, kakaóporos elegyet, végül a tejet. Háztartási fóliára kanalazzuk úgy, hogy hengerré formálhassuk, szorosan betakarjuk a fóliával és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap, ha már kicsit felmelegedett (nem dermedt ), a kibontott hengert 24 részre osztjuk. Minden részből gömböt formálunk, majd először kristálycukorba, utána porcukorba forgatjuk ( utóbbiba jó gazdagon, kicsit nyomkodjuk rá, akkor lesz szép sütés során). Sütőpapíros tepsibe rakjuk, előmelegített sütőben 160-170 fokon 12-14 perc a sütés! Ekkor még lágy, de nem szabad tovább sütni, ahogy hűl,meg fog szilárdulni!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.