A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a szorbittal (cukorral) felverjük, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját, és a sütőporral elkevert lisztet. A masszába belekeverjük a kakaóport is. Nagy méretű tepsire sütőpapírt terítünk vékonyabb rétegben, majd 190°-on megsütjük ez kb. 18-20 perc. Mikor megsült, három felé osztjuk, és egyforma csíkokra vágjuk. (nehezebb megoldás, de járható út az is, hogy magasabb piskótát sütünk, és azt éles késsel három felé osztjuk. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a kakaóval elkevert cukorral (szorbit) valamint kevés rum aromával. Az alsó, és a középső piskótalapon osztjuk el a krémet. A felső lapot a csokoládéból, és a vajból vízfürdőn kikevert masszával vonjuk be. Mielőtt szeletelnénk, legalább egy óráig hűtőben pihentetjük!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.