Csodálatosan szépek, koszi!
A tésztához:
60 dkg finom liszt
40 dkg margarin
15 dkg porcukor
5 dkg vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
3 db tojás sárgája
2 ek. tejföl
csipet só
A krémhez:
10 dkg margarin
1 ek.kakaópor
2 ek.porcukor
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
2 ek.étolaj
1/2 dl tejszín
A díszítéshez:
fél diók,kókuszreszelék
Előkészítés:A margarint elmorzsoljuk a sütőporral átszitált liszttel.Hozzáadjuk a többi anyagot és begyúrjuk a tésztát.Lehetőség szerint gyorsan dolgozzunk vele,hogy a margarin ne olvadjon ki túlzottan.
Elkészítés:A tésztát vékonyra nyújtjuk és vagy különböző formákkal /ha nincs sima pogácsa szaggató vagy kisebb pohár is jó /kiszaggatjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
A csokikrémhez a margarint habosra keverjük a cukorral majd belekeverjük a kakaóport.
A sütikből 2-2 darabot összeragasztunk a krémmel.
Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk,elkeverjük benne az olajat és a tejszínt majd a sütiket belemártogatjuk,tálcára tesszük és hagyjuk rádermedni a csoki mázat.Fél diókkal,kókuszreszelékkel vagy színes tortadarával díszíthetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.