Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Desszert étel receptek » Csokoládé torta

felvitel dátuma: 2013-09-13 19:20:21       mai nézettség: 1       nézettség: 2550
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

Tészta: egyszerű kakaós piskóta (2 vagy 3 lapba vágva) vagy vásárolt piskotalapok

 

Csoki ganache krém:

500 ml tejszín (Meggle-t használok)
330 g csokoládé (250 g tejcsokoládé + 80 g fekete csokoládé - 75%os- )
vaníliaesszencia (elhagyható)


 

Glazúr:

150 g csokoládé (90 g tejcsokoládé  + 60 g fekete csokoládé
100 ml tejszín
30 g vaj (kb 1 evőkanálnyi)

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Csoki ganache krém:

A krémet legjobb egy nappal előbb elkésziteni.
Mikróban vagy gőz fölött megolvasztom a csokoládét.
A tejszint felmelegitem (de nem szabad felforrjon).
A langyos tejszínbe öntöm a puha csokit.
Kis lángon kevergetem amig jól összekeveredik a kettő és megsűrűsödik.
Hozzáadom a vaniliaesszenciát és jól összekeverem.
Leveszem a tűzről, kevergetem amig egy kicsit lehűl, aztán hideg vizes tálba állitom vagy hagyom magától teljesen kihűlni.
Akkor fóliával lefedem és legjobb ha egész éjszakán át a hűtőszekrénybe teszem. (volt amikor több éjszakát töltött a hűtőben és nem volt semmi baja).
Másnap a megszilárdult krémet mixerrel felverjük amig sima krémet kapunk. ha netán túl megszilárdult volna, akkor egy kicsit tejszinnel lehet fellazitani.

A krémel elosztjuk két lapra vagy az egészet egy rétegben hagyjuk.

Izlés szerint meggyel lehet megbolonditani. (egy üveg befőttes meggyet használtam.)

 

Glazúr:

Úgy járok el mint a ganachenál, vagyis felolvasztom a csokoládét, felmelegitem a tejszínt, a kettőt összekeverem és hozzáadom a puha vajat. majd kis lángon kevergetem amig sima krémet kapok.

Miután leveszem a tűzről, kevergetéssel csak egy kicsit lehűtöm.

Ráöntöm a tortára, hagyva hogy a szélein lecsöpögjön. ha szükséges, késsel egyengetem.

 

Aztán a hűtőbe a tortával amig meg nem támadják a leselkedők és a krém és glazúr megszilárdul

Szakács: Dia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 amerma ada 2015 szeptember 02

nagyonjo

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.