2 kg meggy
30dkg cukor(ízlés szerint )
10dkg 60%-os csokoládé
A meggyet kimagozzuk,egy kicsit kinyomkodjuk,majd saját levében feltesszük főni.
Amikor már kellően szétfőtt levesszük a tűzről,botmixerrel pépesítjük,hozzáadjuk ízlés szerint a cukrot.Majd visszarakjuk a tűzre és tovább sűrítjük.
Amikor úgy érezzük,hogy már majdnem kész,beletördeljük a csokoládét és addig kevergetjük,míg el nem olvad.
Üvegekbe töltjük,lezárjuk,fejjel lefele állítjuk 5-6 percig majd száraz dunsztba rakjuk és hagyjuk kihűlni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.