Nagyon guszta, mentettem!
Hozzávaló: 4 db. tojás, fél margarin, 30 dkg. porcukor, 20 dkg. liszt, 5 dkg. darált dió, fél cs. sütőpor, 2 dl. tejföl, 1 cirom reszelt héja, 1 csapott teáskanál fahéj.2 evőkanál kakaó
Tetejéhez: 16 kanál porcukor, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál kakaó, 10 dkg. margarin.
Elkészítés: a tojások sárgáját a margarinnal, és a cukorral kikeverjü. Hozzáadjuk a tejfölt, a sütőporral elkevert lisztet, a fahéjat,és a reszelt citrom héját. Végül a tojások kemény habja következik. Sütőpapírral bélelt őzgerincsútő formába tesszük a fele masszát, / két forma kell/a másik felébe óvatosan belekeverünk 2 evőkanál kakaót, és a tészta közepére csorgatjuk/ a kép szerint/ Tűpróbáig sütjük. Deszkára borítva lehúzzuk a sütőpapírt, és hűtjük.
közben elkészítjük a csokis öntetet a tetejére: a cukroz a vízet, és a kakaót elkeverjük, és langyosítjuk. Beletesszük a margarint, nem szabad forralni, csak addig melegítjük, mig elolvad. Hűtjük kicsit, és a tészta tetejére csorgatjuk egyenletesen. Ami lefolyik, azt vissza lehet kenelazni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.