3 tjás
175g cukor
3evőkanál rum vagy rum aroma
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
200g liszt
150g lágy vaj
3 tojássárgája
3 evőkanál porcukor
50 g mandula
szilánkokra vágva
100g sokoládébevonó
A tojásfehérjéket előbb magukban,majd 100g ukorral nagyon kemény habbá verjük. Három tojássárgáját 75g cukorral, a rummal, a vaníliás cukoral és a sóval habosra keverünk. A tojáshabhoz szitáljuk a lisztet, és jól beleforgatjuk
A tésztát kizsírozott formában megsütjük. H agyjuk kihűlni, majd keresztben lapokra vágjuk.
A vajat krémesre keverjük hozzá teszük egy csipet sót, a tojássárgáját, a kakaót és az átszitált porcukrot, majd jól elkeverjük. A lapokat ezzel megkenjük, majd egymásra tesszük.
A csokoládébevonót széttördeljük víz felet felolvasztjuk. A sünit a mandulaszilánkokkal megtűzdeljük, majd a csokoládéval bevonjuk.
Kiegészítés
1-1 szem mogyoró
2-2 db fehér és kék színű cukorka
meg jegyzés 8 db ot lehet sőtni belöle ha közepes gojokat csináunk belöle én nem kaptam mandulát igy csak cukorkákat tetem rá
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.