Hozzávalók:
1 nagy húsos csont
4 db. sárgarépa
4 db. petrezselyemgyökér
4 db. kisebb burgonya
15-20 dkg. karfiol
1 cikk zeller, vagy zellerlevél
1 kevés petrezselyemzöld levél
1 db. vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só
szemes bors
1 tk. delikát (natúr, só és cukormentes)
1 db. zöldpaprika
1 db. paradicsom
Levesbetét hozzávalók:
4-5 db kelkáposztalevél
2 db. sertésmájkrém
3 db. tojás
1 kisebb vöröshagyma
1 tk. só
1 kk. őrölt bors
1 csapott ek. natúr delikát (só és cukormentes)
kb. 3 ek. zsemlemorzsa
Elkészítés leves:
A csontot annyi hideg vízbe tesszük fel főni, amennyi ellepi.
Ha felfőtt, leöntjük a vizet, leöblítjük a csontot és újból hideg vízbe tesszük fel, annyi vízbe, hogy jól ellepje a csontot, ekkor már belerakjuk a megtisztított zöldségeket, a karfiolon kívül mindent beleteszünk, ha felfőtt, nagyon csendes tűzön főzzük.
Levesbetét elkészítése:
A májkrémeket egy tálba tesszük, a vöröshagymát apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a tojásokat, összekeverjük, majd a többi hozzávalót is belekeverjük, olyan grízgaluska keménységű legyen.
A megmosott kelkáposzta leveleket egy pillanatra beletesszük a levesbe, majd kivesszük, a kordát (középen a vastag eret) levágjuk, és mint a töltött káposztát a töltelékkel megtöltjük, szorosan feltekerjük és óvatosan a levesbe eresztjük.
A levessel együtt szépen tovább főzzük, majd mikor már főttnek érezzük a csonton a húst, beletesszük a karfiolrózsákat és együtt készre főzzük és lezárjuk a gázt.
A levesbetétet óvatosan szűrőkanállal kiszedjük, majd, ha már hűlt egy kicsit, felszeleteljük a levéllel együtt,vagy kibontva.
Tetszés szerint cérnametéltet, csigatésztát is főzhetünk hozzá és a zöldséggel együtt tálaljuk.
Annyira gazdag leves, hogy egy önálló ebédnek is beillik.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.