Köszönöm a receptet. Én is megcsinálom.
35 dkg liszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál porcukor
5 dkg vaj
1 kispohár 20 %-os tejföl
csipett só
2 egész tojás
Tálaláshoz porcukor és baracklekvár szükséges.
A hozzávalókat összekeverem, majd kb. 10 percre a hűtőbe rakom.
Utána kiveszem a hűtőből, s lisztes deszkára teszem, s nagyon vékonyra, 1-2 mm-esre kinyujtom.
Derelye vágóval kb. 10x12 cm-es darabokra vágom, majd minden kocka közepét még 2 helyen
bevágom.
Forró olajon kisütöm.
Sülés után konyhai papírtörlőre rakom, hogy a felesleges
olajat felszívja, majd porcukorral mindkét oldalát beszórom.
Máris tálalható akár baracklekvárral, vagy csak porcukorral, ki hogy szereti...
Nagyon fontos, hogy 1-2 mm-esre nyújtsuk ki a tésztát, mert egyébként nem lesz ropogós.
Minél vékonyabb, annál finomabb lesz sütés után.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.