35 dk finomliszt,
25 dk Rama,
1/2 csapott ek só,
1/2 sütöpor,
1 dl tej,
2,5 dk élesztő
15 dk sajt /reszelve/,
2 db tojássárgája
Tetejére:
2 db fehérje habbáverve,
10 dk reszelt sajt
Én előző este összegyúrtam a tésztát és egy lezárt edénybe hideg helyen pihentettem másnap délelőttig. Kivettem egyszer átgyúrtam és kb 1,5 cm-esre kinyújtottam beirdaltam a tetejét, és rákentem egy ecsettel a tojáshabot és megszórtam a reszelt sajttal.
Kiszaggattam és szilikonoso papírra tepsibe tettem.
A sütőt félig melegítettem elő, (kb 120 fokra é betettem a pogácsát 230 fokra kapcsoltam és kb 10-05 perc alatt gyönyörű pirosra sűlt!
Nagyon finom lett, ez fél adag, csak próbára készült az ünnep előtt.Nagyon finom lett, még ilyet eddig nem sikerült készítenem!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.