Családunk kedvence, ráadásul gyonyoruen tálalva! Koszi!
1 db füstölt csülök
2 fej vöröshagyma
1/2 kg száraz bab
1 fej fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
2 szál fehér répa
3 szál sárgarépa
1 db zeller
1 db paprika
1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
2 db paradicsom
só
ételízesítő
pirospaprika
1 db tojás
10 dkg liszt
A tálaláshoz:
tejföl
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
A babot előző nap átmossuk,beáztatjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, hasábokra vágjuk.
A hagymákat apróra vágjuk.
A szalonnát felkockázzuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát.
Hozzáadjuk a fokhagymát. lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a pirospaprikát.
Felöntjük vízzel,beletesszük a babot, csülköt, zöldségeket.
Fűszerezzük és lassú tűzön készre főzzük.
A tojásból és a lisztből galuska tésztát készítünk és a levesbe szaggatjuk.
A csülköt kivesszük,kicsontozzuk és felkockázzuk.
Tálalásnál tejfölt és friss kenyeret adunk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.