Hozzávalók:
1 nagyobb hátsó sertéscsülök
4-5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3-4 db babérlevél
10-15 szem egész bors
só
ételízesítő
A sütéshez:
1 kg burgonya
3 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
őrölt kömény
majoránna
pirospaprika
petrezselyem zöld
olaj vagy zsír
Előkészítés:A csülköt megmossuk, beletesszük egy nagy lábosba, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, beletesszük a sót, borsot, babérleveleket, félbevágott hagymát, fokhagymagerezdeket és lefedve lassú tűzön puhára főzzük. . A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk. A hagymát negyedekbe a burgonyát cikkekre vágjuk.
Elkészítés: A burgonyát sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a zsiradékkal,pirospaprikával, köménnyel,majoránnával és a petrezselyemmel. A köretet a csülök mellé rendezzük,rátesszük a negyedekre vágott hagymát és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.