1,5 kg sertés csülök
4 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db hegyes erős paprika
2 ek.sertészsír
1 ek.pirospaprika
1 kk.őrölt kömény
só
Előkészítés:A csülköt kicsontoztam,bőrét levágtam. A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.
Elkészítés: A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
Főtt burgonyát,galuskát vagy tészta köretet adhatunk mellé.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.