Nagyon klassz!!:)
Ezt dupla adagból szoktam készíteni, most feléből készítettem.
A ledarált mákot összekeverem a xilittel és a szódabikarbónával, hozzáadom a tojásokat és az aszalt szilvát, öntök hozzá jó másfél deci vizet, összekeverem és ha szükséges öntök még hozzá. A massza ne legyen túl folyós, de ne legyen száraz sem, inkább krémesebb.
Egy őzgerincformát kiolajozok, a tészta felét elegyengetem az alján, majd a lekvárt, a tészta másik felét is. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütöm. Ha kihűlt akkor lehet felvágni.
Nagyon finom, a lekvár jó, ha kemény, mert különben szétfolyik a tésztába sütés közben.
Nagyon klassz!!:)
Nemcsak finom,könnyű,de a mák benne a legjobb kalciumforrás a csontoknak!
Fincsi paleo süti. Én aszalt szilva darabokat és szilvalekvár pöttyöket valamint reszelt citrom héjjat és pici fahéjjat is tettem bele. Készitettem már 2 db reszelt almával is úgy is hamar elfogyott. Köszi a receptet.
jó ötlet, köszi
szeretnk par receptet kinyomtatni ,mivel ugy velem hogy vannak koztuk nagyon egeszseges receptek amit szivesen kiprobalnek.
Nekem nincs xilitem. Nádcukorból vajon ugyanannyi kell?
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.