nagyon jol hangzik! kiprobalom!
10 db tojás
10 dkg vaj
10 dkg liszt
pici só
kevés tej (kb.3 dl)
kevés porcukor
fél citrom reszelt héja
1 cs. vaniliáscukor
olaj a sütéshez.
A töltelékhez:
vaniliás cukorral elkevert kristálycukor
reszelt csokoládé
házi készítésű áfonya lekvár
( mennyiséget nem írok, mert ízlés szerint lehet többet vagy kevesebbet mindegyikből )
A tojásokat szétválasztom, elkeverem a porcukorral, liszttel, tejjel, vaniliával, citromhéjjal. Külön felverem a tojások fehérjét, majd óvatosan belekeverem az előző masszába.
Felforrósított palacsinta sütőbe pár csepp olajat teszek, azt egyenletesen eloszlatom a serpenyőben, és belekanalazok annyit a tésztából. hogy kb. 1,5 cm-es palacsintákat kapjak.
Csak az egyik felét sütöm meg a palacsintáknak, s ha kész, tűzálló tányérra vagy edénybe csúsztatom ( még gyakorolnom kell, mert nem sikerült szépen egymásra csúsztatni őket ), és rétegenként szórok rá vaniliás cukrot, majd palacsinta, reszelt tejcsoki, palacsinta, áfonya lekvár, stb. amíg elfogy a tészta. Az utolsót a megsült felével felfelé ráborítom a "tortára"
A tetejére is reszelt csokoládét tettem, ( de csokiöntet talán jobb lett volna), 180 C fokra előmelegített sütőbe helyezem pár percre, amíg a csokoládé megolvad.
Szeletekre vágva tálalom, mint a tortát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.