Jónak tűnik a recept, ki is fogom próbálni!
1 kg megtisztított lereszelt cukkíni
60dg cukor
2 db megmosott, héjastól felszeletelt citrom
1 vaníliás cukor
A cukkínit a citrommal főzöm 1,5 óráig. Kevergetni alig kell mert nem ég oda. Azután beleteszem a cukrot, a vaníliás cukrot, és tovább főzöm,de most már kevergetve. Addig főzöm,míg se túl sűrű, se túl
híg nem lesz. Üvegekbe rakom, és száraz gőzbe teszem, amíg teljesen ki nem hűlt.
Ez a lekvár nagyon illik linzer karikák töltéséhez.Palacsinta töltéséhez pedig egyenesen fölséges.Mindkét esetben elég csak porcukorral megszórni, hogy az íze érezhető legyen.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.