Cukkinifasírt füstöltsajt-mártásban
A cukkinit megmosom, szárazra törlöm, nagy lyukú reszelőn lereszelem, sózom és kb 5 percre félreteszem. Ez idő alatt beáztatom a kenyeret hideg vízbe. Megtisztítom és lereszelem a fokhagymát, felütöm a tojásokat egy keverőtálba. Beleteszem a kinyomkodott a cukkinit és a kenyeret. Óvatosan sózom (a cukkini mér így is kicsit sós) borsozom, összekeverem. Annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy könnyen kezelhető nem túl lágy masszát kapok. Kb. golflabda nagyságú darabokat kigömbölygetek, kicsit ellapítom és forró olajban kisütöm. A kész fasírtot papírtörlőre szedem.
Míg a sütés folyik közben elkészítem a mártást. Egy edénybe öntöm a tejszínhabot, felforralom majd hozzáadom a lereszelt sajtot. Újra átforralom és kész. Sűrűségét a sajt mennyiségével ill. a tejszín mennyiségével szabályozhatjuk.