1 kg. cukkini reszelve
1 közepes fej hagyma kockára vágva
1 evőkanál zsiradék
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanálnyi kapor apróra vágva
só
Habaráshoz:
1,5 dl. tejföl
2 evőkanál liszt
A zsiradékon a hagymát megpárolom. Ezt úgy tudom elérni, hogy egy kis sót teszek rá, így levelt enged a hagyma és nem pirul, hanem párolódik. Tűzről levéve ráteszem a pirospaprikát, felöntöm kis vízzel, hozzáadom a reszelt cukkinit, kaprot, felöntöm kb. bő egy liter vízzel, sózom. megfőzöm, majd a főzés végén behabarom:
a tejfölt a liszttel csomómentesre keverem, majd fokozatosan adok hozzá a meleg léből (hőkiegyelítés), közben keverem, s csak akkor teszem a cukkinihez, ha már jó langyos az egész tejföl. Így nem áll össze túrós állagúvá. Kicsit forralom, hogy a liszt megfőjön, leveszem a tűzről.
Feltétnek én most grillserpenyőben sütött grillkolbászt adtam hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.