1,30 kg. cukkini
2 ek . olaj
3 csapott ek. liszt
1 kisebb vöröshagyma (kb. 3 dkg)
2 dl. joghurt
só, kb. 2 teáskanál
1 tk. tárkonylevél
1 tk. fűszerpaprika
2 jó csipet kapor
ízlés szerint édesítő
ízlés szerint ecet
A cukkinit,ha gyenge, megmossuk héjastól lereszeljük.
A vöröshagymát felkockázzuk, az olajon megpirítjuk, beletesszük a piros fűszerpaprikát, pici vizet öntünk rá, hogy meg ne égjen a paprika, majd beletesszük a cukkinit, hozzáadjuk a tárkonyt, sót, a kaprot és az édesítőt, majd felengedjük annyi vízzel,hogy éppen csak a elérje a cukkini tetejét és puhára főzzük.
Ha gyenge, akkor pár perc elég.
A joghurtba tesszük a lisztet, simára keverjük, egy pici vizet is adhatunk hozzá, majd rászedünk a cukkini levéből egy keveset, és az egészet a főzelékhez öntjük. egyet forr és kész.
Ecettel ízesítjük, vagdalt lepénnyel tálalva nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!
régi recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.