4 db csirkemell filé
1 nagyobb vagy két kisebb cukkini
15 dkg vaj
1/2 l tej
10 dkg liszt
1-2 gerezd fokhagyma
15 dkg reszelt trappista sajt
1 dl tejföl
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
só
ételízesítő
szerecsendió
őrölt fehér bors
szárnyas fűszer
étolaj
Előkészítés:A csirkemelleket szétnyitjuk,kiklopfoljuk,sózzuk és megszórjuk szárnyas fűszerrel.A cukkinit fél centi vastag karikákra vágjuk.
Elkészítés:A csirkemelleket kevés olajon fehéredésig sütjük.A cukkini karikákat ételízesítővel és borssal megszórjuk majd 5 dkg vajon félig átsütjük./2-3 perc/
Közben elkészítjük a besamelt.A maradék 10 dkg vajon megfuttatjuk az átnyomott fokhagymát,rászórjuk a lisztet és egy-két percig pirítjuk majd felöntjük forró tejjel.Ízesítjük borssal,sóval,szerecsendióval,ételízesítővel.Állandóan kevergetve addig forraljuk míg besűrűsödik.Levesszük a tűzről és elkeverjük benne a tejfölt.
A csirkemelleket tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük egymás mellé majd mindegyikre 3-4 karika cukkinit teszünk.Habzsákkal vagy kanállal elosztjuk rajtuk a besamelt,megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.