45 dkg. hámozott, reszelt cukkini
2 egész tojás
22 dkg. kristálycukor
1 dl. étolaj
10 dkg. darált dió
35 dkg. liszt
2 teáskanál fahéj
1 teáskanál szódabikarbóna
negyed teáskanál sütőpor
10 dkg. beáztatott és lecsepegtetett mazsola
5 dkg. drurvára vágott dió
A tetejére :
5 dkg. durvára vágott dió
A rszelt cukkinit besózzuk és hagyjuk állni a sóban, amíg levet enged, majd jól kinyomkodjuk.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk az olajat, a lisztben elkevert térfogatnövelőket, fahéjat, mazsolát, diót (daráltat és vágottat) és végül a tojások felvert habját.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, eligazírjuk. A tetejére rászórjuk a vágott dió másik felét. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.