40 dkg cukkini:
40 dkg burgonya:
1 csokor petrezslyem
4 ek. búzadara
2 db tojás
1 ek. étolaj
1 pohár joghurt
zsemlemorzsa, só, bors igény szerint
A burgonyát és a cukkinit héjában megfőzzük, majd áttörjük. A petrezselymet felaprítjuk.
A cukkinipüréből egy csészényit a burgonyához keverünk, majd hozzáadjuk a búzadarát és a petrezselyem 3/4 részét és a tojásokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Gyöngyöleget ( henger formát ) formálunk a masszából, és zsemlemorzsában megforgatjuk, hogy összeálljon. ( legyen tartása )
Alufóliát kikenünk étolajjal, beletekerjük a masszát, és lezárjuk, majd forró vízben 20 percig főzzük.
Közben a maradék cukkinit felmelegítjük, hozzákeverjük a joghurtot, a maradék ptrezselymet, és sózzuk, borsozzuk.
A cukkinirudat kivesszük a fóliából, felszeleteljük, és joghurtos mártással tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.