Nagyon szépek!Gratulálok!
60 dkg liszt
1 db tojás
25 dkg ráma margarin
5 dkg élesztő
3 púpos evőkanál kristály cukor+1 teáskanál az élesztőhöz
csipet só
2 dl tej
1 tojás akenéshez,,cukor a tetejére
Az élesztőt úgy fél dl cukros,langyos tejben feltuttatom.
A margarint a lisztben elmorzsolom,beleteszem a cukrot,sót,tojást élesztőt és elkezdem dagasztani.
Annyi tejet adok még hozzá,hogy ne legyen túl lágy a tészta.
Kb kell bele a maradék másfél dl.
Jól kidolgozom,kidagasztom,hagyom szépen megkelni.
Mikor megkelt,kiveszem és a nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
Kisodrom olyan újjnyi vastagságura és görcsöt kötök rá,úgy nézzen ki mint egy fityisz. J
Vajazott-lisztezett tepsibe rakom,megkelesztem,lekenem tojással és mehet sülni 260 fokon,pár perc alatt megsül.
Mikor már majdnem elég piros,kiveszem,újra megkenem a tetejét tojással és megszórom jó bőven cukorral.
Visszateszem és készre sütöm.
Így nem ég rá a cukor,csak megragad rajta.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.