citrom
cukor
A kezeletlen citromokat megmossuk, szárazra töröljük.
A Konyhaművész Kézi Szeletelőbe beletesszük a Julienne betétet és a citromok sárga héját ezzel leszeljük.
Megmérjük a lereszelt citromhéjat és kb. ugyanannyi, de inkább kicsivel több cukrot számítunk hozzá.
Tisztára mosott kis picurka üvegekbe (én tormás üvegeket használtam) rétegezzük a citromhéjat és a cukrot váltakozva. Tetejére cukor kerüljön.
Lezárjuk az üvegeket és hűvös helyen tároljuk.
A tárolásáról különböző verziókat találtam. Van aki szerint hűtő ajtajában kell tárolni, van aki évek óta a kamra polcon tárolja. Hát úgy döntöttem, itt is, ott is fogom.
Egy nap után a cukor nagy része elolvadt már.
Süteményekhez, teába használhatjuk a cukrozott citrom héját.
Ez a mennyiség nekem 2 kg citromból lett. A tiszta citromhéj 184 gr lett, és 200 gr cukor kellett hozzá!
A következő posztban a lehámozott citromokból készült szörpöt mutatom meg.
Csak BIO vagy méhviasszal kezelt citromot használj!!!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.