Marika, ez egy nagyon ritka, de annál finomabb recept!!!!!!!! Még nem is hallottam ilyenrol, ezért jo itt lenni, hiszen ilyen nagyszeru recepteket osztunk meg egymással.
Előkészítése: A diót megmossuk, alsó és felső csúcsából egy-egy vékony réteget levágunk,majd tűvel többször átszúrjuk. Néhány szembe szegfűszeget szúrunk. Porcelán-vagy műanyag tálba tesszük, és annyi tiszta , hideg vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Naponta két-három alkalommal cseréljük rajta a vizet, hogy a benne lévő keserű anyag kiázhasson.
Elkészítése: 8 napon keresztül áztatjuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük, és 25 percig főzzük. Leszűrjük , és ismét hideg vizet öntünk rá. Egy nap múlva kivesszük a levéből, és tiszta ruhán leszárítjuk. A cukrot 1 dl vízzel , valamint a fűszerekkel sziruppá főzzük. A diót visszatesszük. A műveletet még kétszer ( tehét összesen négyszer ) megismételjük, végül a diót 10 percig főzzük az addigra már nagyon sűrű szirupban. Forrón üvegekbe tesszük , rátesszük a tetejét, és rögtön fejreállítjuk ( így a keletkező vákuum nem engedi megromlani ), ha kihűlt visszafordítjuk, és a végleges helyére állítjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.