50-80 dkg csirkemellfilé,
1 gombakonzerv,
1 doboz főzőtejszín,
1 húsleveskocka,
1/2 dl tej,
3-4 ek liszt,
só,
őrölt bors,
1 nagy fej lila vagy vöröshagyma,
3-4 ek olaj,
1/2 paradicsom,
1 púpozott kiskanál curry-por ( kari),
víz
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
A csirkemellett felkockázzuk vagy apró csíkokra vágjuk, s közben feltesszük a hagymát olajon dinsztelődni. Rádobjuk a husikat, ha megfehéredett, akkor az apróra vágott paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk, meghintjük kari-porral-ez ad neki olyan sárgás jellegzetes színt és isteni ízt!
Felöntjük egy kicsivel több vízzel, mint amennyi elfedi és ha forr, beledobjuk a húsleveskockát.
Itt-ott elég megkeverni, közepes lángon kell főzni.
Ha megpuhult a hús, lehúzzuk minimumra a hőfokot és besűrűsítjük a tejszín, a tej és a liszt keverékével. Néhány percig egyfolytában keverjük, nehogy csomós legyen!
Ha besűrűsödött, lezárjuk a gázt és tálalhatjuk! Imádjuk knádlivel, tarhonyával vagy akár más körítéssel is!:) Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.