A csirkemájat külön edényben megfőztem fűszer nélkül.
A csirkét hideg vízben feltettem főni néhány szem borssal, 1 kanál sóval. 30 percig előfőztem.
A kölest csirke alaplében megfőztem az előírás szerint.
A közben meghűlt csirkemájat feldaraboltam apróra.
Összeállítottam a csirke töltelékét. A vöröshagymát nagyon apróra daraboltam, enyhén megsóztam, majd elkevertem a darabolt csirkemájjal, a megfőtt kölessel, kevés borssal, sóval, majoránnával, 1 kanál curryporral, (paszta is használható) kevés őrölt pirospaprikával, pici cayenne borssal, ( csilipehely is használható hozzá, vagy csípős őrölt paprika), hozzáreszeltem egy citrom héját, és belefacsartam 1/2 citrom levét, kevés fokhagymaporral, és 2 tojással elkevertem, majd megtöltöttem vele a csirkét. A csirke lábait összekötöttem, és kívülről megsóztam, kevés őrölt pirospaprikával, 1 kanál ketchuppal, elkevert 1 kanál olajjal kívülről bekentem.
A krumplit megpucoltam, kockákra vágtam, megsóztam, kevés őrölt paprikával, bazsalikom levéllel, és kevés étolajjal jól elkevertem, hozzákevertem a felcsíkozott hagymát, a fokhagymagerezdeket, és a tepsi aljára terítettem.
Erre fektettem a töltött csirkét, majd lefóliáztam, és a sütőbe tettem. Addig sütöttem, míg a krumpli is megpuhult. A legvégén a fóliát levéve 1 dl. sört öntöttem a csirke tetejére csak azért, hogy kicsit ropogósabb legyen a csirke bőre.