1 kg. csirkemell filé
2 evőkanál olivaolaj
1 kávéskanál currypor
szójaszósz ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma, vagy ennek megfelelő mennyiségű fokhagymakrém (én a saját készítésű fokhagymakrémemet használtam)
só
frissen őrölt színes bors
apróra vágott zellerlevél, vagy zöldségzöldje
1 teáskanál kukoricakeményítő
A vokot felmelegítjük, beletesszük az olajat, s a csíkokra vágott csirkemellet. Állandó kevergetés mellett, magas hőfokon fehéredésig sütjük a húst, majd rátesszük a fűszereket. A sóval óvatosan bánjunk, mert a szójaszósz is sós. Ekkor a hús kis levet fog engedni, ha szükségesnek látjuk, még tehetünk alá egy kevés vizet is.
Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben csomómentesre keverjük, s ha kb, 10-12 perc alatt -vastagsától függően - megpuhult a hús (ne főzzük túl, mert akkor kemény lesz), hozzáadjuk. Ekkor már csak egyet-kettőt rottyantunk rajta, ne főzzük túl, mert akkor híg lesz. A főzés legvégén tesszük rá az apróra vágott zellerzöldet.
Én kukoricás rizzsel tálaltam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.