tészta:
6 evőkanál tej, 1,5 dkg szalalkáli, 8 tojás sárgája, 40 dkg porcukor, 30 dkg ráma margarín, 40 dkg liszt, 1 evőkanál kakaó 1-2 csepp piros ételfesték,1-2 csepp zöld ételfesték,tojás felvert habja
krém:
30 dkg ráma margarín, 25 dkg cukor, 2 csomag vanília pudingpor, 8 dl tej.
máz:
100 g csokoládé 2 evőkanál kakaó,3 evőkanál cukor 4 evőkanál forró víz, és 5 dkg vaj.
Készítése:
tészta:
A 6 evőkanál tejben a szalalkálit felolvasztjuk. 8 tojás sárgáját a margarínnal és a 40 dkg porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott szalalkálit , a 40 dkg lisztet és a tojások fehérjéből felvert kemény habot. A masszát 4 részre osztjuk. Az első részbe rakunk 1 evőkanál kakaót, a másodikba tesszük a piros ételszínezéket, a harmadikba nem teszünk semmit, marad sárga.a negyedikbe zöld színt. Minden rész tésztát külön-külön kisütjük.15 perc alatt megsül figyeljük le ne égjen .Kapcsos torta formába sütöttem őket.
krém:
A 2 csomag vanília pudingport a 8 dl tejjel sűrűre főzzük. A 30 dkg ráma margarínt a 25 dkg cukorral habosra keverjük. A kihűllt pudingot a margarinos masszához keverjük, és ezzel készen van a krémünk.
Csokimáz:
3 evőkanál cukrot 2 evőkanál kakaóval összekeverünk, öntünk hozzá 4 evőkanál forró vizet és 5 dkg vajjal elkeverjük,közben a gőz felett olvasztott csokival elegyítjük Ezt tesszük a tészta tetejére.
A tészta összeállítása:
Alulra tesszük a barna lapot és megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a rózsaszín lapot és megkenjük krémmel, ráhelyezzük a sárga lapot és megkenjük erre megy a zöld lap és végül bevonjuk csokimázzal.
Érdemes a mázat közben készíteni ne szilárduljon meg.
Tetejét a krémmel díszítettem
Ez a torta egyedi ötlet receptem,a neve is családom általi név.
Másolni forrás megjelöléssel lehet.
2024-01-21 Csibrák Ildikó
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.