0,5 liter víz
1 citrom leve
a citrom reszelt héja
2 evőkanál kristálycukor
2 tetézett evőkanál dara
2 evőkanál porcukor
A vizet a citrom levével és a kristálycukorral felforralom.
Mikor már forr, folytonosan kevergetve beleszórom óvatosan a darát.
Amint megsűrűsüdik, leveszem a tűzről, habverőver addig verem, míg ki nem hűl.
Nem szükséges állandóan verni.
Beleszórom a porcukrot, és megint csak verem, míg a massza ki nem fehéredik.
Most már használhatjuk a mixert is.
Végül beleforgatjuk a citrom reszelt háját.
A habos állaga megmarad.
Meglepően finom, sőt a hozzávalókat megnézve, ez egy olcsó desszert.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.