Tészta: bolti vagy házi kelt tészta ( en boltit hasznaltam most) Toltelek: 50 dkg darált borju hús 5-10 dkg darált faggyu So,bors izles szerint Csipet őrölt kömény Kb 30 ml olaj 2 hagyma apróra vagva Tetejere: 1 felvert tojas Szezammag
A tesztat nyujtsuk vékony téglalap alakúra, majd vagjuk tetszőleges méretű kockákra. Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljuk,majd vegyük le a gazrol. Keverjuk a hagymahoz a daralthust es Izesitsuk. Minden kockára vágott tésztára tegyünk a toltelekbol es alaposan zárjuk le a szeleit. Tetszőlegesen formazhatjuk .( en mint a turosbatyu formaztam,de keszitettem töltött zsömle formát is)Sutopapirral belelt tepsibe tegyük.Tetejet kenjük meg felvert tojással es szórjuk meg szezammaggal. 190 fokra elomelegitett sütőben készre sutjuk kb.40 perc alatt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.