50 dkg darált hús
50 dkg kocka tészta
2 dl paradicsomlé
1 nagy fej hagyma
3 dl ketchup ,nekem házi
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál oregánó
1 kiskanál kakukkfű
só, bors, olaj
20 dkg trappista sajt
Elkészítés :
A hagymát felkockázom majd olajon elkezdem pirítani. Ha egy picit már megbarnult, adjuk hozzá a fokhagymákat is, majd mehet a hús is a serpenyőbe, sózzuk és borsozzuk ízlésünknek megfelelően. Amíg a hús pirul, addig főzzük ki a tésztát enyhén sós vízben. A húshoz adjuk hozzá a paradicsomlevet, majd az oregánót és a pirospaprikát ,kakukkfüvet is,illetve a házi ketchupot kevejük jól össze, és főzzük őket együtt, amíg a hús teljesen meg nem puhul.
Ha már elég puha a hús, és a szósz is elég sűrű, dolgozzuk össze a tésztával, és tegyük egy tűzálló edénybe, a tetejére reszeljük rá a sajtot Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és tegyük be pirulni az ételt, amint a sajt eléggé megpirult már fogyasztható is a finom tészta .
Jó étvágyat .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.